Nieuwsbrief MD TV Editie 20-03-2020

Editie 20-03-2020

De maandelijkse nieuwsbrief van Maria Dommer-tv, over MD-tv, nieuwtjes, computertips en trucs en andere leuke weetjes.

Corona en MD-tv extra

Doordat alle activiteiten weggevallen zijn hebben we een uitgebreidere planning met programma’s voor de MD-tv in elkaar gezet. Nu is er doordeweeks elke dag een uitzending om 11:00 uur en 15:00 uur met programma’s die eerder uitgezonden zijn. Het gewone weekend programma gaat ongewijzigd door. Extra inzendingen van video’s zijn van harte welkom.

Nieuwe layout

De nieuwe website van Maria Dommer heeft een andere huisstijl, waarin een bepaalde kleur blauw naar voren komt. Het blauw-gele logo heeft plaats gemaakt voor wit met geel. De link met de oude huisstijl was hierdoor niet meer van toepassing. Wij zijn bezig om alle oude pagina’s op deze voet te restylen naar een betere connectie met de website. Ook worden de programma’s hierop aangepast. Het is een omvangrijke klus en zal enige weken in beslag nemen voordat alles is omgezet. Maar het resultaat mag er zijn. Kom gauw is kijken!

Uitzendtip van de maand

Gouden tijden. Nieuws en andere gebeurtenissen uit een verleden van de provincie Utrecht. Tijgertjes bij een gezin in Soest, een snackfabriek in De Meern, De Bilt in 1936, sportdag in Vinkeveen en een autorit door Utrecht. Dat en meer in Gouden Tijden. Wij vertonen elke week een nieuwe aflevering.

Computertips:

IncrediMail stopt ermee: wat nu?

We vallen maar meteen met de deur in huis: een back-up maken van de mails in Incredimail gaat niet. Dat komt omdat de makers van het programma de ingebouwde back-up-mogelijkheden onklaar hebben gemaakt. Dat hoeft niet voor iedereen een probleem te zijn. Wie een webmailadres gebruikt, vindt alle e-mails terug bij de gebruikte dienst. Alleen wie een e-mailadres van de provider gebruikt kan de e-mails nergens anders terugvinden. Behalve misschien via de webmail van de provider. Je leest hier meer over bij SeniorWeb. https://www.seniorweb.nl/artikel/incredimail-stopt-ermee-wat-nu

Virtueel een museum bezoeken

Zin in een middagje kunst kijken, maar kan een museumbezoek even niet? Wandel dan met Google Arts & Culture virtueel door bijvoorbeeld het Rijksmuseum. 

Het Google Arts & Culture Project is een online verzameling van afbeeldingen van kunstwerken uit musea over heel de wereld. Ook zijn er virtuele rondleidingen mogelijk, die op dezelfde manier werken als Google Street View. Het project is een unieke samenwerking met gerenommeerde kunstinstellingen. Het stelt mensen in staat om online en tot in het grootste detail kunstwerken te ontdekken en te bekijken. Zoom in tot in de poriën van Botticelli’s Venus of bekijk de penseelstreken van De Sterrennacht van Van Gogh. Bezoek het Louvre in Parijs zonder minimaal een uur in de rij te moeten wachten.
https://www.seniorweb.nl/artikel/virtueel-museum-bezoeken

Leer SNELLER MONTEREN met deze 9 tips

Duurt je montage lang? Dat is niet gek! Monteren is een tijdrovende bezigheid. Maar… er zijn gelukkig dingen die je kan doen om het proces te versnellen. In deze video geeft Riske tips voor als je sneller wilt leren editen! https://www.youtube.com/watch?v=DUbLyeojlXc

Basisbewerkingen PinnacleStudio 16

Lastig om Nederlandstalig tutorial te vinden die van een recente datum is. Al denk ik dat de basis van PinnacleStudio het zelfde is. Graag hoor ik hier een reactie op. Ideeën? https://www.youtube.com/watch?v=gpYKw2SrD5U&list=PL16316ADB22756C1F

Welk montageprogramma kan je het best gebruiken?

Video bewerken is een onmisbare stap als je films wil maken. Maar welk programma kan je daar het beste voor gebruiken? Er zijn zoveel keuzes! En gebruik je dan een gratis programma, of toch een betaalde? Ga je monteren op je laptop, of op je smartphone of tablet?
https://www.youtube.com/watch?v=M8HfR_Nk16s

App-tip: snel bewegende filmpjes maken

Je kent ze wel: filmpjes waarop de wolkenlucht razendsnel voorbij schiet of waarin mensen als mieren door elkaar lijken te krioelen. ‘Timelapse’ wordt de techniek genoemd waarmee deze video’s gemaakt worden. Voorheen waren dit soort filmpjes alleen met professionele apparatuur te maken. Maar die tijd is voorbij. Nu doen apps het zware werk.
https://www.seniorweb.nl/tip/app-tip-snel-bewegende-filmpjes-maken

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.